بدون شک شاید شما هم به عنوان یک مادر بخواهید بدانید فرشته دوست داشتنی که در وجود شما زندگی می کند چه جنسیتی دارد؟
به طور معمول در اسپرم های یک مرد تعداد کروموزوم های X و Y به طور مساوی و برابر می باشد. بنابراین احتمال اینکه در یک لقاح سالم اسپرم هایی که حاوی کرموزوم X یا Y وارد سلول تخمک بشوند کاملا برابر می باشد. پس اینطور می توان گفت که تولد فرزندان یک خانواده با هر جنسیتی کاملا تصادفی می باشد. امروزه هنوز زوج هایی هستند که خواستار داشتن یک فرزند با جنسیت خاص می باشند. امروزه با پیشرفت علم و استفاده از تکنیک های پیشرفته در حیطه دانش ژنتیک و روش های کمک باروری انتخاب جنسیت جنین تا حد زیادی قابل انجام می باشد. باید توجه داشته باشید که برای این کار خود سرانه عمل نکنید و حتما به بهترین متخصص زنان برای انجام این کار مراجعه نمایید. در این مقاله قصد داریم درباره تعیین جنسیت جنین اطلاعات مفید و جامعی در اختیار شما قرار دهیم. در ادامه مقاله با ما همراه باشید…
جنسیت جنین با استفاده از کروموزوم هایی که از والدین به ارث می برند تعیین می شود. مادر، دو کروموزوم X، و پدر یک کروموزوم X و یک کروموزوم Y دارد. در نتیجه جنسیت نوزاد توسط کروموزوم های X و Y سلول اسپرم پدر تعیین می شود.
امروزه توسط پیشرفت های علم پزشکی، قبل از بارداری، با استفاده از روش های مختلفی می توان جنسیت جنین را تعیین کرد. این روش ها عبارتند از :
در صورت فعال شدن کروموزوم X، جنسیت جنین دختر و در صورت فعال شدن کروموزوم های X و Y، جنسیت جنین پسر می شود. باید توجه داشت که جنسیت نوزاد فقط توسط مادر تعیین نمی شود بلکه مرد هم در تعیین جنسیت جنین تاثیرگذار است. مواردی مانند تعداد اسپرم، نطفه ضعیف در اثر بیماری واریکوسل، مصرف سیگار، اختلال در مکانیزم اسپرم ها در اثر تحت فشار و گرما قرار گرفتن بیضه ها، فشار عصبی و افسردگی.
محیط رحم خانم ها در زمان تخمک گذاری دارای PH بالایی است و قلیایی می باشد. اسپرم مرد نیز در محیط قلیایی بهتر زنده می ماند. در صورتی که لقاح در روز تخمک گذاری زن اتفاق بیفتد، به احتمال بالا جنین پسر خواهد بود. در بقیه مواقع به علت اینکه PH محیط رحم پایین می باشد و رحم اسیدی است، کروموزوم X بیشتر زنده می ماند و احتمال دختر شدن جنین بالاتر می رود.
تغذیه می تواند نقش مهمی در تعیین جنسیت داشته باشد، زیرا مواد غذایی می توانند نقش موثری در کاهش یا افزایش PH رحم داشته باشند. مواد غذایی که سبب افزایش PH رحم می شوند، عبارتند از:
مواد غذایی که میزان PH رحم را کاهش می دهند عبارتند از:
چنانچه مقاربت جنسی در زمان تخمک گذاری انجام شود، احتمال به دنیا آمدن پسر بیشتر خواهد شد، زیرا در زمان تخمک گذاری، محیط و ترشحات دهانه رحم قلیایی تر می باشد، اما چنانچه مقاربت در خارج از این زمان اتفاق بیفتد، شانس دختر دار شدن افزایش پیدا می کند.
روش PGD یا تشخیص ژنتیک پیش از لانه گزینی است که به روش IVF انجام می شود ولی به دلیل اینکه هزینه بسیار بالایی دارد و احتمال موفقیت کاشت 35% می باشد فقط در خانواده هایی انجام می شود که در یک جنسیت خاصی، بیماری ژنتیکی دیده می شود. برای انجام این روش، برای تحریک تخمک گذاری، ابتدا به زن دارویی با دوز بالا تجویز می شود. پس از بالغ شدن تخمک ها، تخمک های بالغ طی یک بیهوشی خفیف از رحم زن خارج می شود و در مجاورت اسپرم گرفته شده از مرد قرار می گیرد و در محیط آزمایشگاه استریل قرار می گیرد. در نتیجه این لقاح، جنین هایی تشکیل می شود. یک سلول از جنین جدا شده و تشخیص داده می شود که این جنین دختر است یا پسر و طبق خواسته والدین جنین پسر یا دختر انتقال داده می شود.
در روش تعیین جنسیت به روش IUI، از مرد اسپرم گرفته می شود و پس از آماده سازی در آزمایشگاه به داخا رحم زن تزریق می شود و در نتیجه این کار جنین تشکیل می شود. قبل از انتقال جنین به رحم زن، با استفاده از روش های خاص می توان جنسیت جنین را تعیین نمود.
با وجود روش های مختلف برای تعیین جنسیت جنین، هنوز هم سونوگرافی یکی از بهترین روش های تعیین جنسیت جنین می باشد. بهترین زمان برای تعیین جنسیت با این روش هفته 16 تا 20 بارداری می باشد. اما تشخیص دقیق تر نوع جنسیت جنین به عواملی مانند موقعیت قرار گیری جنین برای داشتن تصویر واضحی از دستگاه تناسلی اش بستگی دارد.